Meer dan 1 miljoen tevreden klanten
Op kwaliteit geteste tophotels
CO2-gecompenseerd reizen
Heb je een vraag?
We staan je telefonisch in het Engels of Duits te woord
Neem contact met ons op
Travelcircus
Nachhaltige Hotels

Duurzame hotels

Bewust, milieuvriendelijk en in harmonie met de natuur. Klinkt dat u als muziek in de oren?

Bij Travelcircus vindt u de beste duurzame hotels in Europa. Of u nu wilt wandelen in de bergen, ontspannen tijdens een wellnessweekend of een uitdagende stedentrip wilt maken, hier boekt u uw perfecte vakantie. Draag bij aan een betere toekomst zonder in te leveren op comfort en gemak.

Milieuvriendelijke hotels boeken

4 Aanbiedingen
Pas filters toe
Prijs per nacht

€ 34

€ 108

Filters
Meest relevant
4 Aanbiedingen
Toon

Heel eenvoudig duurzaam reizen

Geniet met een schoon geweten van een welverdiende vakantie. Bij Travelcircus hoeft u zich geen zorgen te maken over de impact van uw reis op het klimaat.

Kies bewust voor een duurzaam hotel dat u zonder te vliegen kunt bereiken. Bovendien compenseert Travelcircus de gemiddelde CO2-voetafdruk van uw reis. Zo kunt u zonder zorgen op vakantie naar de leukste bestemmingen in Europa. Leer nieuwe culturen kennen, proef heerlijk eten en ontspan, zonder in te leveren op luxe en comfort.

Wat is duurzaam toerisme?

Al onze heerlijke verre vakanties laten een behoorlijke ecologische voetafdruk achter en hebben niet altijd een positief effect op het lokale ecosysteem en de lokale bevolking.

Gelukkig kan het ook anders! Duurzaam toerisme is het antwoord van de reissector op klimaatverandering en vervuiling. Geniet van alles wat een vakantie onvergetelijk maakt: nieuwe culturen leren kennen, lokale lekkernijen proeven, ultiem ontspannen en avonturen beleven. Maar dan zonder het ecologische prijskaartje. Bewuste keuzes en zorgvuldige omgang met grondstoffen, zorgen ervoor dat uw reis een stuk milieuvriendelijker wordt.

Wat maakt een hotel duurzaam?

Duurzame hotels suf en basic? Welnee! De eco hotels van tegenwoordig zijn super hip en van alle gemakken voorzien. De tijden dat u voor een duurzame vakantie alleen op een natuurcamping terecht kon zijn al lang voorbij.

Vandaag de dag doen steeds meer hotels er van alles aan uw reis zowel comfortabel als verantwoord te maken. Dat doen ze onder andere met:

 • Behoedzame en natuurgerichte bouwmethoden
 • Bewust gebruik van middelen
 • Regionaliteit en seizoensgebondenheid
 • Klimaatneutraliteit en in het beste geval klimaatpositiviteit

Eco hotels gebruiken o.a. natuurlijke materialen, groene stroom, gaan zuinig om met hulpbronnen, treffen waterbesparende maatregelen, gebruiken minder plastic en produceren minder afval. Hierdoor blijft de impact van uw verblijf op het klimaat laag.

Voor u betekent dit ook puur culinair genot met regionale biologische gerechten, prachtig ontworpen gebouwen die in het landschap passen, harmonie met de natuur en topservice.

Tips voor duurzaam reizen

De wereld is zo prachtig kleurrijk en divers, natuurlijk wilt u ook dat dit zo blijft. Door duurzamere keuzes te maken tijdens uw reis, zorgt u ervoor dat uw ecologische voetafdruk zo klein mogelijk is. Wij hebben vast een paar "groene tips" voor u op een rijtje gezet:

 • Boek duurzame accommodatie
 • Reis klimaatneutraal en geef de voorkeur aan openbaar vervoer
 • Pak alleen in wat u echt nodig heeft op vakantie - minder is meer
 • Respecteer de plaatselijke natuur en leefomgeving
 • Eet regionale en seizoensgebonden producten
 • Steun lokale ondernemers, zoals restaurants, gidsen en musea
 • Ga bewust om met water, elektriciteit en andere hulpbronnen
 • Produceer minder afval, bijvoorbeeld met een herbruikbare waterfles

Zo geniet u van een heerlijke vakantie en draagt u bij aan een betere toekomst.

FAQ: Veelgestelde vragen over duurzame reizen


Wat maakt een hotel duurzaam?

In duurzame hotels wordt bewust gekeken naar verbruik en uitstoot. In ieder aspect van het hotel, van ontbijt tot beddengoed worden milieubewuste keuzes gemaakt. Duurzame hotels letten bijvoorbeeld op:
 • Zo min mogelijk verspilling
 • Groene energie
 • Gebruik van natuurlijke materialen
 • Regionale en seizoensgebonden producten
 • Lokale leveranciers en medewerkers

Wat is duurzaam reizen?

Duurzaam reizen houdt in dat uw vakantie zo min mogelijk aanslag pleegt op het milieu en het lokale ecosysteem en gemeenschap ten goede komt. Zo min mogelijk negatief en zo veel mogelijk positief effect dus. Dit kunt u onder andere doen door:
 • Duurzame accommodatie te boeken
 • Minder te vliegen en meer openbaar vervoer te gebruiken
 • Tijdens uw vakantie minder te verbruiken
 • Milieuvriendelijke tours en activiteiten te boeken
Travelcircus helpt u bovendien duurzamer te reizen door de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren.

Waarom is duurzaam reizen belangrijk?

We leven op een prachtige planeet en natuurlijk wilt u daar zoveel mogelijk van zien. Maar al onze verre vakanties dragen bij aan de opwarming van de aarde, vervuiling en klimaatverandering. Dat betekent niet dat u helemaal niet meer op vakantie kunt, maar wel dat we dit op een bewuste manier moeten doen.

Is duurzaam toerisme duur?

Nee, duurzaam toerisme hoeft niet duur te zijn. De meest milieuvriendelijke vakantie is namelijk lekker dicht bij en zonder fratsen. Maar u hoeft ook zeker niet in een hutje op de hei te zitten om duurzaam op vakantie te gaan. Tegenwoordig doen ook hippe en luxe hotels van alles om uw reis zo milieuvriendelijk mogelijk te maken.

Op Travelcircus vindt u al aanbiedingen voor duurzame hotels in Europa vanaf €32 per persoon!


Zijn er in Nederland duurzame hotels?

Zeker! Ook in Nederland zetten steeds meer hotels zich in voor het milieu.

Hoe vind ik eco hotels?

Bij Travelcircus vindt u op de pagina “Duurzame hotels” een geweldig aanbod aan eco hotels in Europa. In de hotelbeschrijving en op de website van het hotel zelf kunt u lezen wat dat precies inhoud.

Wat is de “groene sleutel”?

De Groene Sleutel is een Europees label voor duurzame verblijven, attracties, sportfaciliteiten en evenementlocaties. Het bestaat sinds 1994 wordt beheerd door Foundation for Environmental Education (FEE). Om te kwalificeren moet aandacht worden besteedt aan verschillende thema’s. zoals energie, water en afval.